perjantai 18. marraskuuta 2011

Talven tuloa...

vai kesä keskell´ juhannusta?

Päivänä muuanna tekaisin itseni ja lähimmäisteni iloksi kartonkista punatulkkuja ja keltatulkkuja. Siis keltatulkku = siis niitä samanlaisia kuin punatulkut, mutta enemmän keltaista kuin punaista. Lajimääritelmä siis aukoton.

Punamahaisia kahta mallia ja keltaisia yhtä. Olin hirveän taitava. Mallia otin internetin kuvahaun tuloksena saamistani linnun kuvista ja sovelsin kovasti itse.

Mustaa kartonkia en löytänyt niin käytin tumman sinistä. Hyvin se kävi. Leikkasin ja liimasin.
Tänään olen puhdistanut ompelukonetta. Ja öljynnyt. Öljyä kului puoli pulloa. Löysin paljon pölyä ja hukkasin vain yhden ruuvin. 

Tämä siis siitä syystä, että kone teki tenän, ei ommellut enää mitään ja oli tosi raskasta pyörittää käsipyörääkään eteenpäin.

Sitä öljyä sitten tippuu lähiaikoina, ajattelin ja ompelin seuraavaksi kesäistä kukkaketoa. Johtoajatuksenani saada vaan tikkiä ulos koneesta, että enimmät öljyt valuis johonkin ei-niin-tärkeälle-kankaalle.

Ihminen tarvitsee kasseja. Tein tuollaisen kirjastokassiksi sopivan. Kangas on jotain vahvaa. Pellavaa? Kerran puoli-ilmaiseksi ostin eräältä vanhalta rouvashenkilöltä - polkupyöräkauppojen yhteydessä. Leikkasin vihreitä varsia. Ompelin ne siksakilla. Lankana violetti ja alulankana joku muu. Leikkasin kankaan palasia ja taittelin niistä kukkasia, helppoa kuin heinänteko. Ompelin ne päällitikkaamalla  suoralla ompeleella.Hihna on hyvän pituinen. Mittasin vanhemmasta kassista. Hihnaa ja muutakin kassia koristelin koneen ainoalla läheskään nätillä tikillä kaikilla eri väreillä. Pistin muuten lopuksi vielä napin tuohon keskelle niin kassia saa vähän kiinnemmäksi.

Kukat ja varret on  kaikkia eri kankaita (tafti, silkki, pellava, epämääränen jne) ja ne varmaan tuosta alkaa rispaantua niin että oon ihan kummassa taas noitten eriväristen langanpätkien kanssa...Mutta eikö olekin kiva? Iloinen kukkakassi. : )

2 kommenttia:

  1. kassi on sitten kiva, samaa mieltä että niitä tarvii, ehtis vaan tekemään. lähinnä ostan aina kankaita, joista vois tehdä niitä kasseja, mutta jää siihen vaiheeseen aina piiiiitkäksi aikaa.
    Linnut oli (on) hienoja, pääsevät ainakin meille lentäneet koristukseksi, kunhan löytävät mieleisen paikan.
    niin, ja se heinänteko, jäin miettimään, että onko kokemuksesi runsas kyseiseltä käsityönalalta..? =D

    VastaaPoista
  2. Hehee, kiitos kommentista. Usein tuli harrastettua heinäntekoa silloin nuorempana. Taisi olla vuoden 85 kieppeillä kun viimeksi siihen mummulan heinäpellolla osallistuin. Minulla on selkeitä muistikuvia ja muistankin siis olleeni hyvin ahkera.

    VastaaPoista